Siergrassen van onlinegroen.nl

Siergrassen.

Siergrassen zijn een grasachtige plant. Siergrassen worden veel gebruikt in de Nederlandse tuin. Ze zijn een mooie verfraaiing in de tuin en geven een natuurlijke uitstraling in je tuin. Siergrassen zijn ook goed te gebruiken in borders of bloempotten. Siergrassen verkleuren in de herfst in mooie kleuren. Soorten siergras zijn maagdenpalm, pachysandra, lampepoetsersgras.

Maagdenpalm. Een maagdenpalm is een wintergroene plant. Dit houd in dat hij ook in de wintergroen is. Een maagdenpalm heeft paars / blauwe bloemen. Een maagdenpalm kun je het hele jaar doorplanten omdat ze het hele jaar in pot geleverd worden. Wel is de beste periode van oktober tot juni.

Een maagdenpalm is een bodembedekker. Een bodembedekker die het hele jaar door groen is. Het is een sterke plant. Een maagdenpalm kom je veel tegen in onderhoudsarme tuinen. Als er namelijk een maagdenpalm groeit houd dit het onkruid weg. Een maagdenpalm groeit overal. Het maakt niet uit of je het in volle zon of in de volle schaduw plant. De grond is het beste als het een vochtige grond is met voldoende voedingstoffen. Een maagdenpalm bloeit van februari tot mei.

Als een maagdenpalm niet bloeit kun je hem snoeien. Je snoeit / knipt dan de horizontale twijgen weg.

Pachysandra.

De pachysandra is een wintergroene bodembedekker. De pachysandra is dus ook in de winter groen. De pachysandra heeft mooie glanzende donkergroene bladeren. Hij groeit op voedselrijke grond. Die niet te droog is. In de volle zon is niet geschikt voor de pachysandra. Hij groeit het liefst in schaduw of half schaduw. In maart tot mei bloeit de pachysandra in met witte bloemen. Een pachysandra wordt niet groten dan 15 cm. De pachysandra onderdrukt net als het maagdenpalm het onkruid. Een pachysandra kun je wel snoeien maar meestal is dit niet nodig.

Lampepoetsersgras.

De lampepoetsersgras in het Latijns Pennisetum alopecuroides hameln is een siergras met een mooi donkergroen blad. De lampepoetsersgras kan tot 60 cm hoog groeien. De lampepoetsersgras bloeit van augustus tot november. Met mooie witte pluimvormige bloemen aan dunne steeltjes. Het heeft geen geur. De lampepoetsersgras groeit het liefst in half schaduw of in de zon. De lampepoetsersgras is geschikt voor elk grondsoort. En zal ook overal groeien. Ook in de winter houd de lampepoetsersgras zijn mooie donkere bladeren. Ook de lampepoetsersgras is net als de pachysandra en het maagdenpalm bodem bedekkend en drukt dus het onkruid. Hierdoor is de lampepoetsersgras uitermate geschikt voor een onderhoudsarme tuin.