Nu direct een hangmat kopen

Hangmat kopen voor de tuin

Prachtige zonnige dag. Een hangmat is zo gekocht op internet. Vandaag besteld, morgen geleverd. Wie kent de slogan niet.Maar waar moet je nu op letten, zodat je de volgende dag ook direct de goede hangmat in huis hebt en niet nog eerst moet gaan ruilen.

Wij geven een aantal tips. Kijk ook voor uitgebreide informatie op onze website Icolori. Op onze blog vindt u bovendien ook veel praktische tips.

Hangmat op het strand

 1. Comfort of decoratie
  Ga je voor comfort of moet de hangmat ook decoratief zijn in de tuin of in huis. Is comfort het belangrijkst dan bevelen we een hangmat zonder spreidstok aan. Deze hangmatten zijn wat instabieler en bovendien kun je er niet schuin in liggen. En door schuin te liggen, is de ruggegraat recht en lig je het comfortabelst.
 2. Breedte
  Zoals gezegd lig je het beste schuin in een hangmat. Daarom is het belangrijk dat de hangmat voldoende breed is in verhouding tot de lichaamslengte. Wij bevelen een breedte van tenminsten 1.40 meter aan.
 3. Lengte
  Kijk eerst waar je de hangmat wilt ophangen en bepaal dan de lengte van de hangmat. Dit geldt ook als je de hangmat in een standaard wilt ophangen. Op onze site vindt je de nodige rekenregels om de afmetingen van een hangmat te berekenen.
  Let wel : een hangmat kan door middel van een aantal stevige touwen altijd "langer" gemaakt worden.
 4. Net of doekhangmat
  Beide hangmatten liggen goed, alhoewel door velen het ligcomfort van de nethangmat superieur gevonden wordt. Echter e.e.a. is ook een kwestie van persoonlijke smaak.
 5. Op vakantie
  Wil je de hangmat meenemen op vakantie kijk dan ook even naar het opgevouwen formaat en het gewicht. Een Mexicaanse nethangmat verdient dan vaak de voorkeur.

Eigenlijk zijn er twee type hangmatten : de doekhangmat en de nethangmat. Bekend voorbeeld van de doekhangmat is de Braziliaanse hangmat. Een typische nethangmat is de Mexicaanse hangmat. Zoals gezegd hebben beiden hun eigen voor- en nadelen.

wij zijn gespecialiseerd in de Mexicaanse hangmat een een van de grootste verkopers van dit prachtige handgemaakt product in Europa. Maar ook voor onze Braziliaanse hangmatten hebben we een eigen inport en selecteren geregeld nieuwe leveranciers.

We verkopen in Europa via onze 5 sites :

Hangmat (NL)

Hängematte (DE)

Hammock (UK)

Hamac (FR)

Amaca (IT)

Naast hangmatten verkopen we ook Mexicaanse dekens. Prachtig in huis, maar ook geschikt als yogadeken, stranddeken of picknickkleed.

Heeft u vragen, neem contact met ons op. Onze contactinformatie vindt u op onze sites.