Influencer marketing campagnes en social Influencers schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook op Youtube is Influencer marketing erg populair geworden. Youtubers gaan massaal aan de slag als Influencer. Deze social media sterren zorgen voor 17% meer engagement dan de gewone sterren.

Een aantal tips voor een Influencer marketing campagne op Youtube

  • Zorg voor een fatsoenlijk budget! YouTube zorgt voor duidelijke resultaten dus denk niet dat je met een restantje van je marketingbudget ook nog even een campagne op YouTube kan opzetten. Het gaat niet alleen om awareness creëren.
  • Strategie is key! Social Influencers met een groot aantal abonnees zijn goed om een idee te krijgen wat de engagement ongeveer gaat worden. Maar houd ook rekening met de kleinere Influencers op YouTube, deze kunnen van groot belang zijn. In de meeste gevallen hebben de micro Influencers nog meer engagement en views per video.
  • Selecteer de juiste Influencer(s)! ‘Think outside the box’, het is belangrijk dat je de juiste Influencers koppelt aan jouw campagne. Probeer onlogische combinaties uit, in veel gevallen zal je zien dat het werkt en zo jouw Influencer marketing campagne succesvol wordt.
  • Heb vertrouwen in de Influencers! Influencers hebben de naam omdat zij creatief en authentiek kunnen zijn. Zij hebben prima ideeën over hoe zij jouw merk of product onder de aandacht willen brengen bij hun doelgroep. Op die manier zal de Influencer marketing campagne op YouTube veel unieker worden en minder snel gezien worden als advertentie.
  • Welk prijskaartje hangt er aan Influencers op YouTube? De meeste Youtubers gebruiken tools om te zien hoeveel zij voor een post moeten vragen. Zorg voor een goede vergoeding, kan in de vorm van een betaling maar bijvoorbeeld ook een weekend weg in een hotel, ook het sturen van gratis producten met de vraag om hier een review over te geven is een prima vergoeding!

 

Social Influencers op YouTube

De engagement is achteraf te meten maar views zijn niet het enige dat belangrijk is. Investeren in Influencer marketing op YouTube kan lastig zijn maar zal zich uiteindelijk terugbetalen. Zorg ervoor dat er genoeg creativiteit in je campagne zit en wees selectief bij het zoeken naar relevante Influencers. Geef de Influencers ook de ruimte voor eigen inbreng, zij weten tenslotte waar hun doelgroep op zit te wachten! Een volledig uitgewerkt plan is niet de beste optie om aan een Influencer door te briefen, zorg dat zij zelf ook mee kunnen denken en misschien ontstaat er zelfs een relatie op lange termijn.

 

Influencer marketing in elk bedrijf

Influencer marketing is in elk bedrijf te implementeren. Met de juiste selectie aan Influencers en content kan je ervoor zorgen dat jouw campagne een succes wordt op YouTube. YouTubers hebben een vertrouwen opgebouwd met zijn of haar volgers en dat kan je goed gebruiken voor jouw Influencer marketing campagne. YouTube Influencers zijn er goed in het positioneren van hun eigen merk en weten in de meeste gevallen wat de volgers interessant vinden en wat juist niet. YouTube Influencer marketing is het beste van beide werelden.


Zie ook: Plaats artikelen van hoge kwaliteit