Zorg op afstand

Met de vergrijzing en de opkomst van allerlei technologieën zie je dat er in de zorg steeds meer verschuiving plaatsvindt zodat er optimale zorg verleend kan worden. Denk bijvoorbeeld aan Online therapie, zorg-op-afstand of telemedicine. Je ziet dat vele zorginstellingen en praktijken hard aan het werk zijn om de ideale zorg van de toekomst te kunnen bieden. Het grootste deel van de bevolking is nog niet bekend met zorg op afstand.

Zorg op afstand kan met behulp van apps, online hulpprogramma’s en bijvoorbeeld videocommunicatie met je huisarts. Dit kun je dan bijvoorbeeld doen door middel van de smartphone, je tablet, laptop of PC. Dergelijke manieren kunnen er voor zorgen dat er voor de patiënt minder gedoe is. Zij kunnen dan bijvoorbeeld 24 op 24 gebruik maken van een bepaalde zorgdienst. De inzet van ICT in de gezondheidszorg ligt nu nog achter in vergelijking met de andere sectoren. Zeker gezien de vergrijzing is het dan ook nodig dat er een inhaalslag plaatsvindt.

Het inzetten van ICT kan vele kansen bieden voor de gezondheidszorg, het is belangrijk dat dit er in ieder geval voor gaat zorgen dat de zorg arbeid productiever kan worden. Gezien de vergrijzing een belangrijke voorwaarde om kwalitatieve zorg te kunnen blijven bieden. Door middel van ICT kunnen kosten worden gedrukt en wordt de zorg patiëntvriendelijker.

Zorg op afstand
zorg op afstand, zorg

Auteur: Anja Blokhuis, IP adres: 86.86.16.167, Website: http://www.zuidzorg.nl/Zorg-thuis/Zorg-op-Afstand

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.