Zoekmachine Optimalisatie MKB

Zoekmachine Optimalisatie MKB

Zoekmachine optimalisatie MKBIn de huidige tijd is het bijna onmogelijk voor een ondernemer om géén website te hebben. Persoonlijk ken ik er dan ook geen die nog niet over een website beschikt. Ik ken echter ook bijzonder weinig ondernemers die doen aan online marketing en zoekmachine optimalisatie. MKB ondernemers zien er nog veel te vaak de waarde niet van in, of zien online marketing als moeilijk. Niet hun ding. ICT gedoe.

Er kleven echter ongelofelijk veel voordelen aan zoekmachine optimalisatie. MKB ondernemers onderschatten dit vaak en laten het links liggen. De mogelijkheden met zoekmachine optimalisatie zijn echter ongekend. In het digitale tijdperk kunnen mensen namelijk overal en altijd in jouw winkel zijn. Vaak worden onderweg naar het werk via de telefoon of tablet de eerste ideeën opgedaan over aankopen. Even lekker nieuwe keukens kijken, inspiratie opdoen voor een nieuwe fiets, noem het maar op. Maar ook zeker de mensen die al verder in het aankoopproces zijn wil je op je website. Eigenlijk gewoon gratis klanten. Maar dan moeten ze jouw website wel kunnen vinden!

Verlies geen gratis klanten

Die vindbaarheid online is waar de kracht ligt van de zoekmachine optimalisatie. MKB ondernemers kunnen ongelofelijk veel klanten winnen door vindbaarder te zijn in Google. Maar ze kunnen er ook heel veel mislopen wanneer ze niet investeren in zoekmachine optimalisatie. MKB ondernemers hebben dus veel baat bij het investeren in vindbaarheid op Google. Voor veel ondernemers is het echter ook lastig om te investeren in die vindbaarheid. Zelf doen betekent namelijk heel veel tijd investeren, in zowel het kennis op doen als het uitvoeren. En tijd is geld, iets wat MKB ondernemers lang niet altijd in overvloed hebben.

Mijn tip is daarom dan ook om het uit te besteden. Tegenwoordig zijn er veel gespecialiseerde partijen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. MKB ondernemers kunnen bij deze partijen voor relatief weinig geld hun complete zoekmachine optimalisatie laten doen. Zo bespaar je op je eigen tijd en het geld dat je investeert in zo’n bedrijf betaalt zich dubbel en dwars weer uit. Zelf heb ik een hele goede ervaring met Webstijl. Sinds ik met hen in zee ben gegaan is mijn site meer dan 4x zo vaak bezocht! Ik zou iedereen die interesse heeft om te investeren in zoekmachine optimalisatie dan ook zeker adviseren om eens een kijkje te nemen op de site van Webstijl