Uit eten in restaurantstad Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, ook als het om eetgelegenheden gaat. Het aantal restaurants in Amsterdam ligt op dit moment boven de vijfentwintigduizend. Daarmee heeft de stad verreweg het meest uitgebreide restaurant aanbod van ons land. Maar de vele mogelijkheden maken de keuze waar u uit eten gaat niet altijd gemakkelijk.

Vanaf de Gouden (17de) eeuw gaat het hard met Amsterdam en haar restaurants. Handelsreizen zorgen voor een enorme welvaart en ontwikkeling van de stad. De grachtengordel wordt aangelegd en halverwege de eeuw is Amsterdam een echte cultuurstad waar menig kunstenaar, museum én restaurant te vinden is.

Restaurantstad Amsterdam
Inmiddels is Amsterdam een echte restaurantstad. Maandelijks gaan en komen er vele restaurants in Amsterdam. Het grote verloop past bij het dynamische, tolerante en diverse karakter van ‘Mokum’. De diversiteit manifesteert zich duidelijk in de etablissementen van Amsterdam. Verzin een type restaurant; Amsterdam heeft het. Niet zo vreemd ook, gezien de huidige bevolkingsopbouw die vooral na de tweede wereldoorlog vorm kreeg. Van de achthonderdduizend inwoners van Amsterdam behoort ruim een derde tot een etnische minderheid. De ruim 170 nationaliteiten geven het restaurant aanbod van Amsterdam een ongenaakbare diversiteit.

Elk stadsdeel een uniek karakter
Als u uit eten wil in de hoofdstad is het handig te bekijken wat voor recensies de restaurants in Amsterdam hebben. Een andere manier is door eerst een buurt te kiezen waar u uit eten wil. Is dat bijvoorbeeld het centrum, of oude volkswijk de Pijp waar de verscheidenheid in keukens enorm is en inmiddels ook vele hippe restaurants gevestigd zijn. Of gaat u voor Oost met haar bijzondere restaurantlocaties, het creatieve Amsterdam Noord of de door velen nog onontdekte eethuisjes in West. En wat dacht u van de moderne eetgelegenheden in het oostelijk havengebied en culturele hotspot Westerpark, waar menig hip restaurant te vinden is? Smakelijk eten!

Uit eten, maar nog geen idee bij welk restaurant? Neem dan een kijkje op recensie-website Piatto.nl, hier vindt u nagenoeg alle restaurants die Nederland rijk is. Piatto.nl biedt van iedere stad en elk dorp een overzicht met de best beoordeelde etablissementen. Ook leest u er reviews van de gerechten die de eetgelegenheden aanbieden. Kortom: vind, eet en beoordeel.
uit eten, Amsterdam

Auteur: dkramer, IP adres: 80.56.65.79, Website: http://www.piatto.nl/restaurant-amsterdam/

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.