Rechtshulp

In het nieuws kwam naar voren dat op rechtshulp wordt bezuinigd door het kabinet ten gevolge waarvan de rechtshulp voor consumenten in gevaar zou komen. In het artikel wordt namelijk aangegeven dat de beperking van gesubsidieerde rechtshulp ernstige gevolgen zou hebben voor de burger doordat het kabinet rechtshulp voor consumentenrecht en huurrecht uit het pakket van gesubsidieerde rechtshulp haalt.

Het gevolg van deze maatregel is dat consumenten met een laag inkomen niet meer voor dergelijke zaken bij een advocaat kunnen aankloppen om hun zaak te behartigen, immers advocaten kunnen geen vergoeding meer krijgen voor dergelijke zaken van de overheid waardoor zij deze rechtzoekende niet meer van dienst kunnen zijn.

Het systeem in Nederland wordt ook wel sociale rechtshulp genoemd. Mensen met een laag inkomen kunnen dan als nog hun recht halen via een advocaat en hoeven eigenlijk zo goed als niets te betalen aan de gerechtelijke procedure. Echter dient in deze tijd van economische crisis en bezuiniging men zich af te vragen of deze sociale rechtshulp wel houdbaar is. Immers advocaten krijgen per uur een vorstelijke vergoeding van € 100,00 per uur, welke vergoeding van belastinggeld wordt betaald.

Andere aanbieders rechtshulp

Een goede oplossing voor dit probleem is volgens het kabinet dat mensen met een laag inkomen zich tot klachten commissies kunnen wenden voor hun problemen en dat zij een rechtsbijstandverzekering kunnen afsluiten om zich te verzekeren tegen kosten voor rechtshulp. Daarnaast kunnen mensen die minder vermogend zich ook wenden tot andere juridische dienstverleners die voor een betaalbare prijs rechtshulp leveren.

Als men op het internet kijkt zijn er tal van juridische dienstverleners die al voor een tarief van € 39,95 per uur hun diensten aanbieden. Een goed voorbeeld van een dergelijke aanbieder van rechtshulp is Precise and Wise Juristen gelegen in Rucphen. Zij kunnen een consument die een procedure voor de kantonrechter wilt voeren voor een vaste vooraf overeengekomen prijs van € 599,95 van dienst zijn. Neem contact op met Precise and Wise Juristen als u voor een betaalbare prijs rechtshulp wenst.
rechtshulp

Auteur: Mark Fluitman, IP adres: 84.86.227.246, Website: http://www.preciseandwise.nl/scherpe-en-wijze-rechtshulp

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.