Online schroeven kopen

De tijd van schroeven kopen bij de bouwmarkt is voorbij. Online is het aanbod van schroeven gigantisch tegen veel lagere prijzen dan in de standaard bouwmarkten.

Om te bepalen welke schroeven je nodig hebt zijn er een aantal zaken belangrijk.

BIT aansluiting

Als u wilt kiezen uit BIT aansluiting zijn er 2 soorten, Pozidriv en Torx.

Kopvormen

Er zijn 5 verschillende soorten kopvormen: cilinderkop, discuskop, freeskop, platkop en rondkop.

Schroefdraad

Bij de soorten van de schroefdraad kunt u kiezen uit 2 soorten: deeldraad en volledig.

Kwaliteit van schroeven

Er zijn schroeven in verschillende kwaliteiten. Een aantal grote merken zijn Spax en HECO welke in Duitsland worden gefabriceerd. HECO bestaat al 125 jaar en heeft in die tijd kennis opgedaan om te kijken welke schroeven het beste zijn. Spax bestaat al bijna 200 jaar. Spax heeft ook een uitgebreid assortiment en ze werken met BIT aansluiting Pozidriv. Spax heeft speciale schroeven ontwikkeld die splijting van het hout tegengaan. Door de nieuwe ontwikkeling is er minder kracht nodig voor het boren en daardoor gaat de accu van de boor langer mee. De schroeven worden van verschillende soorten materialen gemaakt. Denk hierbij aan staal, RVS (roestvrij staal), messing of kunststof.

Wanneer je met bovenstaande zaken rekening houdt dan koop je de juiste schroeven voor de juiste klus. Online kun je dus zeker slagen met het kopen van schroeven, zoals bijvoorbeeld bij Schroeven Groothandel. Hier kun je veel verschillende schroeven in verschillende maten kopen tegen veel lagere prijzen dan offline.