Online piano spelen met je toetsenbord, een slim idee!

Soms heb je geen piano of keyboard bij de hand en wil je toch oefenen. Dan heb je een alternatief: online piano spelen met je toetsenbord. Het is niet hetzelfde als 't echte piano spelen, maar je kunt het op sommige momenten toch slim inzetten om je pianoskills te trainen.

Waar kun je online piano spelen?

Er zijn tal van website waar je online pianoles kunt volgen. Vaak maken deze sites gebruik van filmpjes om je de verschillende technieken uit te leggen; akkoorden, aanslagpatronen of toonladders bijvoorbeeld. Veel van deze theorie kun je ook oefenen als je ven geen piano bij je in de buurt hebt. Als je achter je computer kijkt, heb je altijd een toetsenbord bij de hand en die kun je ook gebruiken als een soort piano (in combinatie met een online piano website).

Online piano spelen met je toetsenbord

In dit artikel beschrijft de eigenaar van pianolesonline.com hoe online piano spelen werkt, via een slimme website. Deze site stelt je in de gelegenheid met je muis, toetsenbord of zelfs met je touchpad te spelen. Dan kun je bijvoorbeeld de namen van de verschillende noten oefenen. Of welke noten er in een akkoord zitten uit je hoofd leren. Superhandig en zelfs in de trein te doen als je maar een laptop bij je hebt. En een koptelefoon, wel zo fijn voor degene die naast je zit 😉

Piano oefenen via je computer

Het is zeker geen vervanger van een echte piano of keyboard, maar je kunt bepaalde technieken en theorie prima oefenen op het toetsenbord van je computer.

  • De namen van de noten op de piano.
  • De noten die in een akkoord zitten.
  • De noten die in een toonladder zitten.
  • De melodielijn van een leuk liedje.

Zoals je ziet kun je genoeg dingen WEL oefenen, zodat je wanneer je weer achter een echte piano zit grote stappen zult maken!