Mooi kunstgras is niet lelijk

Kunstgras plaatsen door Hovenier Haarlem.

Mooi kunstgras is niet lelijk en zeker als het gelegd is door een vakman is het niet van echt te onderscheiden. Kunstgras plaatsen is een vak apart en daarom kunt u op zoek gaan naar een hovenier, die deze klus voor u klaart. Als uw kunstgras eenmaal ligt kunt u zo af en toe met een harde borstel ervoor zorgen dat het gras schoon blijft en niet gaat liggen.

Als er per ongeluk een glas limonade overheen valt, of als de kat van de buren over uw gazon heen plast, kunt u dit gewoon met water schoonmaken, mocht u het niet hebben gemerkt dan zal hoogst waarschijnlijk de regen het wel schoon spoelen. Schoonmaken met chloor is geen goed idee, omdat dit het kunstgras eventueel kan aantasten.

U kunt samen met uw hovenier bekijken of het eventueel verstandig is om uw kunstgras te bedekken met een laagje zand, om ervoor te zorgen dat de sprieten een mooie volle uitstraling hebben. Bekijk wat de beste opties zijn en mocht u kunstgras plaatsen overwegen dan kan er ook eerst een offerte worden opgemaakt.

Als u niet beschikt over een tuin, maar wel over een balkon of veranda, dan kan kunstgras plaatsen ook ideaal zijn. U heeft zo niet het gewicht van echt gras en geen onderhoud. Met kunstgras hoeft u niet meer te maaien en te bemesten terwijl u wel het hele jaar door prachtig gras heeft.

Zeker als u uw tuin mooi afwerkt en bijvoorbeeld borders maakt, met daarin echte bloemen en planten, zal het niemand opvallen dat u kunstgras heeft liggen. Bedenk goed door wie u uw kunstgras plaatsen laat doen en houd rekening met eventuele speeltoestellen, een tuinhuisje of een zwembad.

Zorg dat het kunstgras hier netjes onder of omheen wordt gelegd zodat u optimaal kunt profiteren van uw gazon. Kunstgras is zacht en comfortabel en kan dus een hoop ongelukken schelen langs de zwembadrand of onder de schommel. Laat kunstgras plaatsen zo snel mogelijk doen, zodat uw tuin ook onderhoudsvrij is.

      .