Juridisch advies huurrecht

Een woningeigenaar zal juridisch advies vragen aan een jurist als hij een gedeelte van zijn huis wil verhuren aan een persoon. In veel gevallen is het namelijk zo dat standaard in de hypotheek akte staat vermeld dat het de woningeigenaar niet is toegestaan om de woning te verhuren. Dit heeft te maken het feit dat de bank als hypotheekhouder bang is dat de huurder in het huis blijft zitten en zo de woning onverkoopbaar wordt en de hypotheeknemer daardoor wellicht zijn schuld bij de bank niet kan aflossen.

Juridisch advies over rechtspositie bij hypotheek 

Het is in een dergelijke situatie van belang dat een huiseigenaar juridisch advies inwint bij een jurist om zijn rechtspositie te laten bepalen. Blijkt namelijk uit het koopcontract van de woning dat er een huurbeding in is opgenomen, dan dient de jurist in zijn juridisch advies aan te geven dat het absoluut niet mogelijk is om de woning gedeeltelijk te verhuren. Het gevolg zou namelijk kunnen zijn dat de bank het pand gaat executeren. De jurist dient derhalve in zijn juridisch advies de woningeigenaar er op te wijzen dat de bank een heel sterk recht heeft, namelijk het recht van hypotheek.

Een dergelijk recht is dermate sterk dat de bank zonder een vonnis van de rechtbank het pand op de veiling kan verkopen. Echter als de hypotheek helemaal is afgelost dan dient de jurist in zijn juridisch advies aan te geven dat de huiseigenaar helemaal zelf bepalen wat hij met de wilt doen, daaronder valt dus ook het gedeeltelijk verhuren van de woning aan een huurder.

Juridisch advies bij verhuur eigen woning 

Als de woningeigenaar zijn woning wil gaan verhuren zal de jurist in zijn juridisch advies de eventuele gevolgen van het verhuren van de woning dienen aan te geven.

In het juridisch advies zal verder moeten staan dat in het huurcontract een clausule dient te worden opgenomen waarin staat dat de huurder het gedeelte van de woning net zo moet opleveren als toen hij het gehuurde betrok. Als de huurder de muren in een andere kleur schildert dan dient hij bij het opzeggen van de huurovereenkomst de muren weer in de oorspronkelijke kleur te schilderen. Als de huurder daaraan niet voldoet is het verstandig om als verhuurder juridisch advies in te winnen.

Juridisch advies voor huurrecht 
Een goed juristen kantoor die gespecialiseerd in huurrecht is Precise and Wise Juristen gelegen nabij Roosendaal. Neem contact op als u juridisch advies wenst omtrent het huurrecht.
juridisch advies

Auteur: Mark Fluitman, IP adres: 84.86.227.246, Website: http://www.preciseandwise.nl/

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.