Juridisch advies arbeidsrecht

Juridisch advies inwinnen bij het aangaan van een contract is gebruikelijk voor partijen. Een werkgever en werknemer zullen daarom bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst beide vooraf  juridisch advies hebben ingewonnen. Als er sprake is van een contract voor onbepaalde tijd en de werkgever en werknemer gaan uit elkaar met wederzijds goedvinden en na twee maanden krijgt de werknemer weer een contract voor een jaar bij dezelfde werkgever voor een jaar, dan is verstandige om als werknemer in de beschreven situatie juridisch advies te vragen aan een jurist omtrent de rechtspositie.

Juridisch advies over ragetlie-regel 

In het juridisch advies van de jurist zal moeten worden beschreven dat als de werkgever na een periode van twee maanden de werknemer opnieuw een contract aanbied, dat dan het contract voor een jaar dat daarna is overeengekomen een verlenging is van het contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast dient in het juridisch advies naar voren te komen dat de werkgever dus bij het eind van het jaarcontract een ontslagvergunning dient aan te vragen om van de werknemer af te kunnen. Deze regel wordt ook wel de ragetlie-regel genoemd.

In het gratis juridisch advies zal daarnaast moet worden beschreven dat als het initiële contract voor onbepaalde tijd anders dan door rechtsgeldige opzegging of ontbinding is geëindigd de arbeidsovereenkomst dus door loopt als er weer een jaarcontract wordt aangeboden, mits het opvolgende contract voor bepaalde tijd wel binnen drie maanden is aangeboden en het op dezelfde werkzaamheden ziet zoals die in het verleden zijn uitgevoerd.

Juridisch advies beschikbaarheid werk 
Omdat een werknemer vaak niet precies weet hoe de ragetlie-regel werkt is aan te bevelen om als werknemer direct juridisch advies van een jurist te vragen. Hij zal in zijn juridisch advies naar de werknemer toe dienen aan te geven dat hij bij het eind van het jaarcontract tegen werkgever moet zeggen dat hij zich beschikbaar blijft stellen voor werk zodat het jaarcontract weer in een contract voor onbepaalde tijd overgaat.

Mocht er een juridisch conflict ontstaan met de werkgever omtrent het langer blijven doorwerken dan zal het juridisch advies aan de werknemer luiden, dat hij moet afwachten of de werkgever een ontslagvergunning heeft gekregen van het UWV.
Juridisch advies

Auteur: Mark Fluitman, IP adres: 84.86.227.246, Website: http://www.preciseandwise.nl

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.