Juridisch advies

U wilt uw rechtspositie weten en wint daarom juridisch advies in bij een jurist. U wilt namelijk weten of u het geld wat u heeft uitgeleend aan een vriend een aantal jaren geleden terug kunt krijgen. In het juridisch advies van de jurist zal het volgende naar voren dienen te komen.

Juridisch advies natuurlijke verbintenis

In zijn juridisch advies zal de jurist aangeven of er sprake is van een natuurlijke verbintenis of een overeenkomst van geldlening. Indien u aan de vriend het geld heeft gegeven zonder de bedoeling om dat geld ooit terug te hoeven krijgen, dan zal de jurist aangeven dat er sprake is van een natuurlijke verbintenis.

Een dergelijke verbintenis is juridisch advies niet afdwingbaar waardoor u het geld niet kunt terugvorderen.

Echter als u expliciet tegen uw vriend heeft gezegd dat het geld is geleend en dat de vriend het geld over vijf terug dient te geven en hij geeft het niet terug, wat zal de jurist dan in zijn juridisch advies dienen aan te geven? In dergelijk geval zal de jurist in zijn eerste gratis juridisch advies naar voren laten komen dat hij eerst een juridische brief zal schrijven naar de vriend van zijn cliënt om te trachten het juridisch conflict op te lossen.

Juridisch advies geldlening terugvorderen

In het juridisch advies dient daarbij naar voren te komen dat u, indien mogelijk, getuigenverklaringen dient te overleggen van getuigen die bij de mondelinge overeenkomst aanwezig waren. Zodra u getuigenverklaringen heeft staat u namelijk een stuk sterker om de overeenkomst van geldlening af te dwingen.

Maar als de vriend nog steeds niet wilt meewerken, wat zal de jurist dan in zijn juridisch advies dienen te adviseren? In het juridisch advies zal dan naar voren komen dat de jurist namens zijn cliënt een procedure aanhangig zal maken.

Juridisch advies van Precise and Wise

Komt u er niet uit met uw tegenpartij? Neem dan contact op met Precise and Wise Juristen. Zij kunnen u voor een uurtarief van slechts € 49,95 al voorzien van scherp juridisch advies.
Juridisch advies

Auteur: Mark Fluitman, IP adres: 84.86.227.246, Website: http://www.preciseandwise.nl/

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.