Juridisch advies

U woont al tien jaren in een rijtjeshuis en u heeft een goede verstandhouding met uw buren. Echter sinds kort is er een conflict gerezen tussen u en uw buurman over regenwater dat van het schuurdak van de buurman regelrecht in uw tuin valt ten gevolge waarvan een grote modderpoel ontstaat in uw tuin. De buurman weigert echter een dakgoot aan te brengen. U wendt zich voor juridisch advies tot een jurist die is gespecialiseerd in het burenrecht.

Juridisch advies burenrecht

Wat zal het juridisch advies van de jurist zijn? De jurist zal aangeven dat op grond van artikel 52 lid 1 van boek 5 Burgerlijk Wetboek de buurman verplicht is om een dakgoot aan te brengen zodat het water niet meer in uw tuin loopt.

Bemiddeling

Maar wat nou als de buurman niet meewerkt aan uw verzoek om de dakgoot te plaatsen? De jurist zal aangeven dat het van belang is om met de buurman een gesprek aan te gaan en hem te wijzen op zijn rechtspositie. Indien de buurman alsnog niet meewerkt, dan kunt een dergelijk woonconflict aan de rechter voorleggen.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig? Neem contact op met Precise and Wise Juristen kantoorhoudend en gevestigd nabij Roosendaal. Zij zijn gespecialiseerd in het burenrecht en geven bovendien juridisch advies voor een betaalbare prijs.

Precise and Wise Juristen te Roosendaal.
Juridisch advies

Auteur: Mark, IP adres: 84.107.146.107, Website: http://www.preciseandwise.nl/

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.