Juridisch advies

Juridisch advies is vaak nodig als iemand zijn rechtspositie wilt weten, een juridisch conflict heeft of juridische documenten wenst te laten maken. Als u bijvoorbeeld na jaren lang getrouwd te zijn wilt gaan scheiden, dan dienen de scheidende echtgenoten, indien zij kinderen hebben, verplicht een ouderschapsplan op te stellen in het belang van de kinderen. Wat is het voordeel van een dergelijk ouderschapsplan?

Juridisch advies ouderschapsplan

De wetgever heeft het ouderschapsplan verplicht gesteld zodat er duidelijke afspraken worden gemaakt ten behoeve van de kinderen, zoals wanneer de kinderen bij welke ouder verblijven. Op een dergelijke manier zullen de kinderen niet tussen wal en schip vallen en zo min mogelijk nadeel ondervinden van de gescheiden ouders.

Als scheidende ouders juridisch advies wensen over een ouderschapsplan dan kunnen zij een dergelijk plan laten maken door een jurist of advocaat. Vaak denken mensen dat zij een dergelijk plan verplicht moeten laten opstellen door een advocaat, echter is dat onjuist. Een ouderschapsplan kan namelijk ook door een jurist worden opgesteld.

Bemiddeling

Tenzij het besluit om te gaan scheiden niet meer voor bemiddeling vatbaar is, zal een jurist in zijn juridisch advies aangeven dat een mediator altijd nog kan proberen om de twee echtgenoten toch nog tot elkaar te brengen. Als de echtgenoten toch nog met elkaar door een deur kunnen zal dit ook in het voordeel zijn van de kinderen.

Zoekt u juridisch advies?

Heeft u juridisch advies nodig ten aanzien van een ouderschapsplan? Neem contact op met Precise and Wise Juristen. Zijn kunnen u deskundig van dienst zijn.

Precise and wise Juristen
Juridisch advies

Auteur: Mark Fluitman, IP adres: 84.107.146.107, Website: http://www.preciseandwise.nl/

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.