Juridisch advies

Regelmatig zult u zich in uw leven voor juridisch advies tot een jurist wenden. Als u bijvoorbeeld een franchiseonderneming heeft en een voormalig franchisenemer maakt inbreuk op een bestaand concurrentiebeding, wat zult u dan moeten doen?

Juridisch advies inbreuk franchiseovereenkomst

Als er van een dergelijke situatie sprake is, dan zal de jurist in juridisch advies vermelden dat u een actie uit onrechtmatig handelen kunt instellen tegen de franchisenemer. Echter alvorens u een actie uit onrechtmatige daad kunt instellen tegen de franchisenemer zal er aan vijf voorwaarden voldaan dienen te worden.

Voorwaarden onrechtmatige daad

De jurist zal in de eerste plaats in zijn juridisch advies dienen aan te geven dat er sprake dient te zijn onrechtmatig handelen, in tweede plaats dient de gedraging aan de dader toegerekend te kunnen worden, in de derde plaats zal er sprake moeten zijn van schade, ten vierde dient er sprake te zijn van een causaal verband en ten slotte relativiteit.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig ten aanzien van een inbreuk op een concurrentiebeding? Neem dan contact op met Precise and Wise Juristen gelegen nabij Roosendaal. In tegen stelling tot veel juridische dienstverleners heeft Precise and Wise Juristen een de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Juridisch advies

.
Juridisch advies

Auteur: Mark Fluitman, IP adres: 84.107.146.107, Website: http://www.preciseandwise.nl

Deze site is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.