Heb jij ook last van de crisis?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen in Nederland last van de financiële crisis waar we in verkeren. Steeds meer mensen worden ontslagen of verplicht een lager salaris te accepteren. Terwijl de prijzen van producten en diensten steeds duurder worden en men minder verdient is de crisis steeds beter voelbaar.

 

Ben je ontslagen of zal dit binnenkort waarschijnlijk gebeuren?

 

Tijdens de economische crisis is het voor bedrijven makkelijker geworden om personeel te ontslaan. Natuurlijk is deze regel er gekomen om bedrijven te helpen om door de crisis te komen, echter maken sommige bedrijven hier ook misbruik van. Het is hun het er alleen om te doen om kosten te besparen terwijl ze gewoon winst draaien. Door boekhoudkundige trucjes uit te halen kan het dan zo maar zijn dat de mogelijkheid ontstaat om personeel te ontslaan.

 

Veel mensen die ontslagen worden weten niet precies wat hun rechten en plichten zijn. Deze mensen zijn dan ook een makkelijk slachtoffer voor boven genoemde bedrijven. Het is dus aan te raden om je goed in te lezen over je rechten en plichten bij ontslag. Zo weet jij in ieder geval waar je recht op hebt, zo kan ontslag minder vervelend zijn. Op websites zoals www.geldmax.nl kun je veel informatie vinden over ontslag procedures, maar ook op bijvoorbeeld www.uwv.nl kun je terecht om meer informatie te vinden of om vragen te stellen.

 

Zit niet stil tijdens de crisis maar creëer kansen

 

Ben je eenmaal ontslagen of is er een redelijke kans op ontslag blijf dan niet stil zitten. Ontslag krijgen biedt namelijk ook kansen, normaal zul je niet zo snel voor je zelf beginnen bijvoorbeeld, daar je een vaste baan had. Die heb je nu niet meer, dus de drempel en het risico om voor je zelf te gaan werken is nu een stuk kleiner!