Harde schijf reparatie

Wanneer het u overkomt dat de harde schijf kapot is gegaan tijdens het werken aan de computer, dan zult u vast behoorlijk geschrokken zijn. Het overkomt dagelijks de nodige PC gebruikers dat 'zomaar' de harde schijf ineens crashed. Doorgaans is de PC gebruiker vol ongeloof wanneer het beeldscherm (de PC) ineens zichzelf uitschakelt en niet meer aangaat, of wanneer het beeldscherm 'zomaar' ineens zwart kleurt. 

Oorzaak crash?

De oorzaak van een harde schijf crash kan ten grondslag liggen aan velerlei zaken. Zo kan de harde schijf letterlijk 'op' zijn, door intensief gebruik, door vuil en stof, of door een lieverlee slechter functionerend koelingsysteem van de harde schijf. Is uw PC al jaren oud en intensief gebruikt, dan is het aan te bevelen deze voor onderhoud naar een expert te brengen. Het kost relatief weinig, maar de levensduur kan hiermee beduidend verlengt worden.

Virus binnengehaald?

Natuurlijk kan er ook een virus zijn binnengehaald zijn op de PC. Dit gebeurt nog steeds regelmatig en ongemerkt. Soms zijn er signalen dat er een virus binnengeslopen kan zijn. U sluit de PC af en tijdens het afsluiten ziet u op het beeldscherm dat er een hele rij "updates" plaatsvinden. Dit kan een aanwijzing zijn indien u niets gedownload hebt. Ook kan het zijn dat u ineens diverse, u onbekende, pictogrammen waarneemt op het bureaublad, of de browserinstellingen zijn zonder uw toedoen gewijzigd. In dergelijke gevallen kunt u beter een update van een virusscan downloaden en de PC scannen. 

Is herstel van de harde schijf nog mogelijk?

Is het te laat en is de harde schijf gecrashed, dan nog kan herstel van de externe harde schijf mogelijk zijn. Is het u waard om de harde schijf te herstellen, omdat u veel werk en foto's hierop hebt staan, dan haalt u er een expert bij die data van uw harde schijf kan terughalen.