Geen randen meer bij de nieuwe iPads

Volgens een onderzoeksrapport van Barclay lanceert Apple waarschijnlijk 3 nieuwe iPad Pro- modellen in maart. Naast de bestaande varianten met een 9,7 en een 12,9 inch scherm zal er ook een gloednieuw 10,9 inch model zonder randen op de markt gebracht worden.

 

Wil je een iPad? Maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan kies je natuurlijk voor SWOOP. Bij SWOOP krijg je een refurbished iPad met alle voordelen van nieuw, alleen dan voor een aantrekkelijke prijs.

 

3 modellen, 1 met een compleet nieuw design

Barclay onderzoekanalisten Blayne Curtis, Christopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley en Jerry Zhang baseren hun bevindingen over deze nieuwe iPad-modellen op uitspraken van bronnen binnen de Aziatische bevoorradingsketen van het Amerikaanse bedrijf. De onderzoekers zeggen dat het bezel-free, of randloze, design van het 10,9 model ervoor zorgt dat deze iPad Pro fysiek net zo groot is als de huidige 9,7 inch iPad Pro. Ook zou het randloze design kunnen betekenen dat deze iPad geen home button meer heeft.

 

Op dit moment zijn de iPads verkrijgbaar in 3 modellen. De iPad Mini met een 7,9 inch scherm, de klassieke iPad met een 9,7 inch scherm en de iPad Pro met een scherm van 12,9 inch. Als de laatste geruchten kloppen, dan zou de nieuwe 9,7 inch iPad Pro het nieuwe budgetmodel worden samen met de 7,9 inch iPad Mini, die waarschijnlijk niet geüpdatet wordt.

 

Niet het enige Apple-product dat bezel-less wordt

Geruchten gaan dat de iPad Pro niet het enige Apple-product wordt zonder randen. Ook de iPhone 8 zou een zogenaamd bezel-less design krijgen. Het iPhone 8 design staat nog niet 100% vast. Toch lijkt een bezel-less design met een groter scherm en gebogen randen zo goed als zeker.

 

Zowel de nieuwe iPhone als de iPad zullen in 2017 gelanceerd worden. Alleen worden de iPads waarschijnlijk aan het begin van het jaar gereleaset, terwijl de iPhone 8 pas aan het eind van 2017 verwacht wordt.