Data herstel; no cure no pay

De harde schijf van uw computer crashed. U laat per ongeluk een glas water vallen over uw laptop, of er ontstaat brandschade aan uw PC. Hebt u belangrijke data op de harde schijf staan, dan kan een dergelijke crash een kleine persoonlijke ramp betekenen…

Wat te doen bij schade aan de harde schijf? 

In het geval van een harde schijf crash (waaraan tal van oorzaken ten grondslag kunnen liggen) dient u de PC niet opnieuw op te starten, of de computerkast te openen en zelf op onderzoek uit te gaan; u laat de PC onberoerd en uitgeschakeld staan. 

In het geval van waterschade zorgt u ten eerste dat de pc geen stroomcontact meer heeft en uitgeschakeld staat. Daarnaast dept u natuurlijk zoveel mogelijk water op waar mogelijk. Ook in het geval van brandschade geldt; geen stroomcontact en uitschakelen. 

Wat kunt u vervolgens doen op de schade te herstellen? 

Is de aanwezige data op de harde schijf voor u dermate belangrijk dat u deze herstelt wilt hebben, dan neemt u contact op met een professioneel data herstel bedrijf. Bij Data Recovery kunt u de computer aanbieden op 'no cure no pay' basis: lukt het niet de harde schijf te herstellen, dan betaalt u geen kosten.