Air Optix Night & Day Aqua lenzen, comfortabel, maar niet voor iedereen

Voor mensen met een druk leven zijn contactlenzen van Air Optix Night and Day Aqua ideaal. Deze lenzen kun je namelijk dag en nacht dragen gedurende een hele maand. Nog mooier, je hoeft ze niet schoon te maken. Dit type zachte lens doet zijn werk dag en nacht, ook als u slaapt. Dankzij de superhoge zuurstofdoorlatendheid blijven uw ogen ook ’s nachts gezond. Geen zin of tijd om je zorgen te maken over het schoonmaken van lenzen? Houd de Air Optix Night & Day lenzen dan gewoon in voor een maand, zonder problemen. Als je de lenzen toch uitdoet dan moeten ze natuurlijk wel even gereinigd worden voordat je ze opnieuw indoet. In principe doe je ze alleen uit, na een maand, om ze te vervangen voor verse lenzen.

Waar zijn Air Optix Night & Day lenzen van gemaakt?

De lens is gemaakt van het materiaal Lotrafilcon A, een Silicone Hydrogel polymeer. Op moleculair niveau wordt Lotrafilcon A gevormd door polymerisatie van TRIS en macromeren met silicone elastomeren vervlochten met hydrofiele polyethylene glycolen. Het materiaal heeft een biphasisch of twee-kanaal moleculaire structuur welke op zijn beurt weer bestaat uit teen fluoroether macromeer gecopolymiseerd met een TRIS monomeer en de hydrofiele monomeer DMA. De fluorosiloxane fase zorgt voor een hoge zuurstofdoorlatendheid terwijl de hydrogel fase ionen en water doorlaat wat zorgt voor adequate bewegingsvrijheid van de lens.

Gezondheidsrisico’s

Doordat de lenzen in principe de hele maand gedragen worden heb je niet het risico op een infectie bij het regelmatig in- en uitdoen van lenzen. Iedere keer als je je lenzen indoet of uitneemt zit je er met je vingers aan. Bij de Air Optix Night en Day lenzen doe je dat dus maar één keer per maand. En om het helemaal makkelijk te maken heeft deze lens ook nog eens een lichtblauwe tint, “handling tint” genaamd, zodat deze lens goed zichtbaar is bij het oppakken en inbrengen. Helaas is dit toch niet de ideale lens voor iedereen. Studies gedaan door Alcon (voorheen Ciba Vision) laten zien dat 20% van de contactlensdragers dit type lens niet verdraagt. Raadpleeg dan ook voordat je begint met het gebruik van continu draagbare contactlenzen een oogarts of opticien. Lees hier over de mogelijke gezondheidsrisico’s.

Al met al is de Air Optix Night & Day Aqua contactlens ideaal voor mensen die geen tijd hebben voor dagelijkse ritueel van lenzen in- en uitdoen. Daarnaast is het wel net zo fijn dat je gewoon kunt gaan slapen zonder zorgen over je lenzen. Jammer genoeg niet voor iedereen geschikt maar zeker het proberen waard.

Auteur: http://lensdeal.nl